(06) 478 12 901 info@balansterug.com

Werkvormen

Ayurvedische behandeling

Ayurvedische behandeling

Ayurveda is een Sanskriet woord en betekent letterlijk de kennis van het leven. Waarbij Ayur voor het leven staat en Veda voor de kennis. Ayurveda is een bewezen holistische geneeswijze uit India die door talloze artsen, patiënten maar ook gezonde mensen toegepast wordt.

Het in de praktijk brengen van ayurveda is er op gericht menselijk geluk en gezondheid maar ook creatieve groei te stimuleren. 

De holistische gezondheidsleer van ayurveda behandelt het leven in zijn geheel en combineert fysieke, psychische, mentale en spirituele aspecten met het doel lichaam, geest en ziel in evenwicht te brengen en zo in de eerste plaats ziektes te voorkomen en – zo nodig – te genezen. Ayurvedische experts en artsen houden daarbij rekening met een groot aantal factoren, zoals bewustzijn, voeding, stress op het werk of in een relatie, te weinig rust, medicatie, te veel, te weinig of verkeerde lichaamsbeweging, de omgeving, de individuele constitutie, voorkeuren en afkeuren en nog veel meer. De leer van de drie dosha’s speelt hierbij een centrale rol.

Een ayurvedisch consult bestaat uit een anamnese en pols/tong diagnose.

Tijdens gesprek kijken we naar leef en eetgewoonten, naar constitutie en naar eventuele klachten.

Ayurveda helpt je te ontdekken welk energietype je bent en welk eetpatroon bij je past.