(06) 478 12 901 info@balansterug.com

Werkvormen

Mindfulness Based Cognitive Therapy (MBCT)

Mindfulness Based Cognitive Therapy (MBCT)

Mindfulness Based Cognitive Therapy MBCT is een nieuwe, effectieve vorm van psychotherapie die steeds meer aandacht krijgt in de medische wereld.
Bij deelname aan de MBCT leren cliƫnten de werkelijkheid te accepteren zoals die is, zodat innerlijke rust en vrede wordt bereikt. Mindfulness zorgt ervoor dat problemen het leven niet langer beheersen, zodat ruimte onstaat voor vrede, geluk en healing.


MBCT bestaat uit een combinatie van meditatie, cognitieve therapie en inzicht. Binnen 8-weekse training leren clienten doorbreken van automatische negatieve gedachtepatronen en gewoonten. Men leert de eigen denkprocessen te observeren, zonder oordeel en vanuit een bewuste, open en mild aandacht die vrij is van veroordeling.


Uit wetenschappelijk onderzoek is gebleken dat MBCT succesvol werkt bij terugvallende depressies. MBCT wordt ook met succes gebruikt bij vele andere klachten zoals angststoornissen, agressie, chronische pijn, stemmingsstoornissen, verslavingen, eetstoornissen, traumatische ervaringen, dwangproblematiek, relatieproblemen en nog veel meer.
MBCT training wordt gegeven in een groep van minimaal 6 en maximaal 12 personen.
MBCT wordt ook op individuele basis
gegeven.

mindfullnes